Egészségmegőrzés az indiai táncban

Az indiai tánc meglehetősen igénybe veszi a testet. Különösen az ízületeket terheli a tánc. Összeszedtünk néhány egészségmegőrzési tippet, amivel segítheted az egészséged megőrzését.

Egészségmegőrzés, mint prevenció


Az indiai tánc elválaszthatatlan a jógától. A jóga nemcsak a nyújtásban lehet a barátunk, de ha megfelelő gyakorlatokat végzet, akkor az ízületet is véded. Mindez a tánchoz is nélkülözhetetlen, hiszen ebben a mozgásformában is erős igénybevételnek van kitéve a testünk. Az indiai táncok változatos mozdulatai szinte az összes izmot megmozgatják. Nem csak szép mozgásforma, hanem jó alakformáló és egészségmegőrző módszer is.

A kecsesség az indiai istenségek alapvető jellemvonása.

Egészségmegőrzés az indiai táncban

Az indiai tánc és az ajurvéda testvérek

Az immunrendszer tunningolására az ajurvéda tökéletes eszköz. Ebben lehetnek segítségedre a jóga és ajurvédaban használatos eszközök, mint a nyelvtisztító vagy az orrmosó kancsó. A nyelvtisztító és az orrmosó használata egyszerű, ősi indiai mindennapos gyakorlat.

A sóoldatos orrmosás segít helyreállítani az orrnyálkahártya normál működését és aktiválja a természetes védekező rendszert. Az indiai tánc is a védák része, csak úgy, mint az ajurvéda tudománya. Mindkettő segít közelebb kerülni Istenhez.

Egészségmegőrzés ajándék a testnek

Az ajurvéda lényege, hogy jobb megelőzni, mint gyógyítani. Az ajurvéda, azaz „tudomány az életről“, a legősibb holisztikus orvosi rendszert képviseli. Egyik célja, hogy jobban megismerjük önmagunkat, így értve meg a betegségeink, problémáink gyökerét.

Tágabb összefüggésekbe enged betekintést és a tudatos megelőzésre és egészséges életmódra épít, mert a betegséget mindig könnyebb kezdeti stádiumban gyógyítani, mint előrehaladott állapotban. Sikere főként a helyes táplálkozáson alapszik, de az embert mindig a test, a lélek, a tudat és az életvitel komplexusának tekinti.

Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .